Dialogul apropie oamenii, bataliile judiciare ii indeparteaza

 

Mediatorul Ana Cristina Margu recomanada pe blogul personal medierea ca modalitate de solutionare a conflictelor. ”Cand ne certam, putem lasa loc si pentru reconciliere”, sustine mediatorul, care sustine ca dialogul apropie oamenii, iar bataliile judiciare ii indeparteaza:

mediere piatra si pana”Realitatea zilelor noastre este ca traim pe o planeta mica, iar acest lucru creeaza interdepenedenta si coexistenta. Prin urmare, singurul mod sensibil si inteligent de a ne rezolva diferendele si ciocnirile de interese, este prin dialog.

Medierea faciliteaza dialogul civilizat, restabileste comunicarea si repara relatiile ce tind sa se deterioreze. In procesul de mediere, cu ajutorul profesionistului mediator, oamenii vor fi capabili sa descopere ce nevoi si interese le sunt lezate si astfel vor descoperi impreuna cele mai eficiente solutii.

O problema ivita in viata noastra poate fi o oportunitate de a ne schimba viata in bine, de a deveni mai buni, inlaturand ceea ce nu functioneaza pentru noi si lasand loc lucrurilor cu adevarat compatibile cu fiinta noastra.

In calitate de mediator, recomand solutionarea litigiilor pe calea medierii, ca modalitate alternativa de solutionare a problemelor ce se ivesc intre oameni, fie ele probleme de natura juridica sau conflicte de orice fel. Aceasta recomandare se fundamenteaza pe experienta dobandita in lucrul cu persoane aflate in tot felul de diferende, si avand in vedere rezultatele avantajoase la care au ajuns la finele procesului de mediere, sub asistenta si indrumarea mea. Confictele ne pot schimba, prin atingerea sinelui nostru si a valorilor in care credem. Rezolva conflictele prin mediere, alege calea de mijloc. Prin bataliile judiciare oamenii se indeparteaza tot mai mult de iubire si compasiune!

Si, sa nu uitam sa fim buni, pentru ca fiecare persoana pe care o intalnim poate duce o lupta mai grea decat noi ( Platon ).”

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie