Transportul profesorilor ar putea fi decontat de Ministerul Educatiei si nu de autoritatile locale

 

Transportul profesorilor ar putea fi decontat de Ministerul Educatiei si nu de autoritatile locale, se arata intr-o propunere votata de Comisia pentru Invatamant din Camera Deputatilor, despre care scrie romaniatv.net.

profesoriActul normativ ar prevedea decontul atat pentru cadrele didactice, cat si pentru personalul auxiliar din invatamantul preuniversitar.

”Astazi, Comisia pentru Invatamant din Camera Deputatilor a votat, cu o majoritate solida, propunerea PNL de a deconta transportul profesorilor din finantarea de baza, adica de la Ministerul Educatiei. Legea votata astazi prevede ca decontul sa se faca atat pentru cadrele didactice, cat si pentru personalul auxiliar din invatamantul preuniversitar.

Una dintre problemele serioase cu care se confrunta peste 65.000 de cadre didactice este faptul ca autoritatile locale refuza sau nu-si permit sa deconteze costul transportului, profesorii fiind nevoiti sa scoata bani din propriul buzunar pentru a-si face meseria. In aceasta situatie sunt, in general, profesorii navetisti din comunitatile sarace.

Primariile sarace sunt cele care nu pot deconta acest cost, iar cei penalizati sunt exact elevii din comunitatile dezavantajate care inregistreaza rate ridicate de abandon scolar”, se arata intr-un comunicat de presa transmis de deputatul PNL, Raluca Turcan.

De aceasta masura ar urma sa beneficieze peste 60.000 de profesori navetisti.

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie