Biroul mediatorului – Locul restabilirii comunicarii

 

Mediatorul Ana Cristina Margu scrie pe blogul personal despre biroul mediatorului ca refugiu si loc pentru restabilirea comunicarii. Rolul mediatorului este de a crea acel refugiu unde oamenii sa fie auziti si intelesi, iar nevoile si ideile lor sa fie respectate.

Birou de mediator”De ce uneori se evita rezolvarea conflictelor, lasandu-le cale libera pentru a escalada si a se ajunge la o deteriorare a relatiilor? Poate pentru ca un conflict ii determina pe oameni sa se teama de ceilalti, dar chiar si de ei insisi.Uneori, ceea ce detesta oamenii la ceilalti, este ceea ce se gaseste de fapt in interiorul lor. Astfel, o confruntare cu ceilalti, ar fi precum o confuntare cu ei insisi. Oamenii stiu acest lucru, in mod intuitiv. Este motivul pentru care atat de multi oameni evita solutionarea conflictelor, ei neavand curajul de a se confunta cu temerile lor secrete, cele mai profunde.

Pacea nu este usor de gasit si de mentinut. Exista insa alternative. Trebuie doar sa se doreasca, sa se fasca eforturi pentru ca, daca oamenii scapa de conflicte, pot scapa si de proprii demoni iar viata lor poate continua apoi linistita. Aceasta este medierea, un instrument puternic si deosebit de valoros, de care oamenii trebuie sa uzeze.

In mediere pot fi gasite solutii durabile, pe termen lung.

Uneori oamenii evita sa incerce macar rezolvarea conflictelor, pentru ca sunt constienti ca pot iesi la iveala aspecte dureroase, dificile, care le creaza anxietate.

Pentru a ajunge la un rezultat, este necesara sinceritatea, adevarurile trebuie spuse si nu ascunse.”

Citeste articolul integral AICI

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie