Comisia Europeana a declansat proceduri de infringement in cazul a 19 state membre, printre care si Romania pentru nerespectarea dreptului de azil

 

Comisia Europeana a declansat proceduri de infringement in cazul a 19 state membre, printre care si Romania pentru nerespectarea dreptului de azil, informeaza digi24.ro.

comisia europeana1Europa se confrunta cu cel mai mare val de imigranti si solicitanti de azil de dupa cel de-Al Doilea Razboi Mondial.

Conform AFP si DPA citate de Agerpres, Comisia Europeana a initiat 40 de proceduri impotriva a 19 state care nu au informat Bruxellesul despre modul in care au transpus dreptul de azil european in legislatiile lor nationale.

Comisia, care monitorizeaza respectarea tratatelor, a trimis scrisori de notificare oficiala catre Austria, Belgia, Bulgaria, Cehia, Cipru, Estonia, Franta, Germania, Grecia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Polonia, Romania, Slovenia, Spania, Suedia si Ungaria.

Scrisoarea de notificare oficiala este primul pas din procedura de infringement, iar statele au la dispozitie doua luni pentru a notifica CE ca au implementat legislatia in cauza, in caz contrar riscand sa ajunga in fata Curtii de Justitie a UE, care poate dispune amenzi.

Tarile care au scapat de actiunea Comisiei sunt Croatia, Danemarca, Finlanda, Irlanda, Marea Britanie, Olanda, Portugalia si Slovacia. Danemarca, Irlanda si Marea Britanie sunt exceptate de la aplicarea regulilor europene in acest domeniu. Italia nu a fost atentionata de Bruxelles, dar a fost nevoita in trecut sa ofere clarificari CE.

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie