Parlamentarii ar putea primi mai multi bani pentru chirii si transport

 

Potrivit unei propuneri a Birourilor Permanente, inaintata, luni, 28 septembrie 2015 Comisiei de Statut, parlamentarii ar putea primi o suma forfetara de 1400 de lei pentru acoperirea cheltuielilor de transport in colegiul in care au fost alesi, informeaza romaniatv.net.

Parlamentul RomanieiIn acest fel se renunta la masinile pentru deplasarile in colegiu.

O alta propunere vizeaza marirea sumelor acordate parlamentrilor pentru chirii cu 600 de lei (de la 4.000 de lei la 4.600 de lei lunar).

Vicepresedintele Senatului Ioan Chelaru a declarat: ”Birourile Permanente ale Camerei Deputatilor si Senatului au aprobat sa propuna Comisiei de Statut doua modificari care privesc drepturile care li se cuveneau parlamentarilor. Se solicita completarea articolului 41 alin. 2 si articolului 45 alin. 3 din Legea 96/2006 privind Statutul deputatilor si al senatorilor, in sensul in care parlamenarii nu mai beneficiaza de autoturisme in colegiile si circumscriptiile electorale, Parlamentul fiind in imposibilitatea achizitionarii unui numar atat de mare de masini. De asemenea, tot in aceste conditii s-a stabilit si modificarea articolului 45 alin. 3, in sensul in care, pentru cheltuielile de cazare se primeste in continuare o suma forfetara, fiecare parlamentar, indiferent unde va locui, in sensul inchirierii unui spatiu sau in cazul cazarii la un hotel, sa se incadreze in suma forfetara respectiva”.

Propunerea Birourilor Permanente va fi dezatuta in Comisia pentru Statut in cursul zilelei de luni, iar marti, raportul Comisiei pentru Statut va fi discutat in plen.

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie