Stare de incompatibilitate si existenta conflictului de interese de natura penala in cazul a cinci fosti sau actuali alesi locali

 

Stare de incompatibilitate si existenta conflictului de interese de natura penala in cazul a cinci fosti sau actuali alesi locali, anunta agerpres.ro.

Agentia Nationala pentru IntegritateConform unui comunicat al Agentiei Nationale de Integritate (ANI), Ion Alin Neamtu, viceprimar al orasului Recas, jud. Timis, se afla in stare de incompatibilitate din 26 iulie 2012, intrucat detine simultan si functia de administrator al SC Crival SRL.

Toader Mihali, fost primar al orasului Borsa, judetul Maramures, se afla in conflict de interese penal pentru ca, in perioada 2012 — 2013, primaria a incheiat si derulat contracte comerciale in valoare de aproape 338.000 lei cu SC Borsa Topcad SRL, firma in cadrul careia acesta a detinut in perioada mai 2011 — iulie 2012 calitatea de asociat si functia de administrator. ANI a sesizat Parchetul de pe langa Judecatoria Viseu de Sus, in vederea verificarii indiciilor privind posibila savarsire a infractiunii de conflict de interese.

Cristea Berechet, viceprimar al comunei Beuca (Teleorman) se afla in incompatibilitate incepand cu 21 iunie 2012, intrucat simultan desfasoara si activitatea remunerata de consilier juridic in cadrul societatii Semina Ungheni.

Stelian Zenoviu Bontea, viceprimar al comunei Paulesti (Satu Mare), se afla in stare de incompatibilitate pentru ca, in perioada 7 august 2012 — 21 octombrie 2014, a desfasurat si activitati remunerate de audit public intern in cadrul mai multor primarii.

Ilie Popescu, viceprimar al comunei Stefanesti (Valcea) s-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada 24 septembrie 2014 — 16 iunie 2015, intrucat a detinut si functia de membru in cadrul Consiliului de Administratie al scolii Gimnaziale ”Teodor Balasel” Stefanesti.

Conform legislatiei in domeniu, persoana fata de care s-a constatat existenta conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decazuta din dreptul de a mai exercita o functie sau o demnitate publica pe o perioada de 3 ani de la data eliberarii, destituirii sau a incetarii de drept a mandatului. Daca persoana a ocupat o functie eligibila, nu mai poate ocupa aceeasi functie pe o perioada de 3 ani de la incetarea mandatului.

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie