Conferinta ”Medierea pentru judecatori si procurori” la Bucuresti

 

Consiliul de Mediere a publicat luni, 19 octombrie 2015 un anunt cu privire la organizarea conferintei ”Medierea pentru judecatori si procurori”.

conferintaConferinta va avea loc in perioada 22 – 23 octombrie 2015, la Hotel Royal Bucuresti.

Din partea Consiliului de Mediere vor participa Dr. Zeno Daniel Sustac, vicepresedintele Consiliului de Mediere, cu tema „Privire de ansamblu asupra medierii” si Dr. Simona Vladica – reprezentant al Consiliului de Mediere in relatia cu sistemul judiciar pe langa Curtea de Apel Bucuresti – cu tema „Medierea – aspecte procedurale, anterior si ulterior sesizarii instantei civile si/sau penale”.

Conferinta este organizata in cadrul proiectului „Asistenta pentru consolidarea capacitatii sistemului judiciar din Romania de a face fata noilor provocari legislative si institutionale”/”Strengthening the capacity of the Romanian judicial system to face new legislative and institutional challenges”, implementat de Consiliul Superior al Magistraturii, in calitate de Promotor de Proiect, in cadrul Mecanismului Financiar Norvegian 2009-2014.

Proiectul are ca obiectiv general sustinerea sistemului judiciar prin asigurarea resurselor financiare necesare unei formari profesionale adecvate a judecatorilor si procurorilor in domeniul noilor coduri, jurisprudentei CEDO, eticii si deontologiei profesionale, managementului judiciar, precum si consolidarea capacitatii institutionale a Consiliului Superior al Magistraturii, Institutul National al Magistraturii, scolii Nationale de Grefieri, Inspectiei Judiciare si Ministerului Public prin furnizarea echipamentelor necesare bunei desfasurari a activitatilor specifice. Proiectul beneficiaza de un buget total in valoare de 3.734.426 euro, finantarea norvegiana reprezentand 3.174.262,3 euro (85%) si cofinantarea Ministerului Justitiei 560.164,2 euro (15%); durata de implementare este de 27 de luni (10 martie 2014 – 30 aprilie 2016)

La eveniment vor participa reprezentanti ai Consiliului Superior al Magistraturii – Promotor de Proiect – ai Consiliului de Mediere, Institutului National al Magistraturii, scolii Nationale de Grefieri, precum si judecatori, procurori, grefieri si avocati.

Informatii detaliate privind Mecanismul Financiar Norvegian 2009-2014, precum si proiectele implementate de Consiliul Superior al Magistraturii, se gasesc la sectiunile dedicate pe pagina de internet a Consiliului http://www.norwaygrants.csm1909.ro, a Ministerului Justitiei http://norwaygrants.just.ro si pe site-ul www.norwaygrants.org.

Vezi aici agenda conferintei

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie