Sindicalistii Cartel Alfa s-au intalnit cu ministrul Muncii pentru negocieri cu privire la Legea salarizarii si modificarea Legii dialogului social

 

Sindicalistii Cartel Alfa s-au intalnit cu ministrul Muncii, Rovana Plumb pentru negocieri cu privire la Legea salarizarii si modificarea Legii dialogului social, informeaza romaniatv.net.

Bogdan Hossu„In urma inceperii pichetarii la Ministerul Muncii am avut o intalnire cu doamna ministru legata de micile revendicari care erau legate de modificarea Legii 62/2011. A ramas ca sub patronajul domniei sale va face o intalnire cu toate confederatiile patronale si sindicale reprezentative in care sa se inceapa discutarea minimului de negocieri care sa duca la refunctionabilitatea contractelor colective.

Legat de legea salarizarii, a ramas ca saptamana viitoare sa fie ultima runda de discutii cu sindicatele implicate in diferitele sectoare, cu confederatia si supus dezbaterii publice proiectul de act normativ legat de salarizare cu posibilitatea ca de la 1 decembrie sa devina operational. Ministerul Muncii finalizeaza de-a lungul acestei saptamani ultimele capitole in negociere cu FMI. Avem promisiunea ca se va discuta o forma mult mai avansata cu partenerii sociali, dupa care va fi supusa dezbaterii publice generale, a declarat liderul Cartel Alfa, Bogdan Hossu, la Romania TV.

Sindicalistii „Cartel Alfa” au reluat, marti, protestele la Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice. Actiunile de protest vor fi organizate zilnic, timp de o luna, conform presedintelui CNS „Cartel Alfa”, Bogdan Hossu, care a mai spus ca daca revendicarile sindicalistilor nu vor fi solutionate pana la sfarsitul anului, protestele ar putea fi reluate, sub o alta forma, la inceputul anului viitor.

CNS „Cartel Alfa” acuza Guvernul de lipsa de interes fata de problemele lucratorilor, pentru ca, desi s-a angajat ca va modifica Legea dialogului social, nu a facut niciun demers.

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie