BCR va intra in discutii cu fiecare dintre clientii care au intentat si au castigat procesul pe clauze abuzive

 

BCR va intra in discutii cu fiecare dintre clientii care au intentat si au castigat procesul pe clauze abuzive, sustine Nicolae Circiumarescu, director regional in cadrul Bancii Comerciale Romane, citat de m.zf.ro.

bcrNicolae Circiumarescu face referire la cei 200 de clienti care au contestat dobanda variabila stabilita unilateral de banca. BCR a pierdut definitiv la Inalta Curte de Casatie si Justitie respectivul proces, intrucat instanta a considerat ca dobanda este abuziva.

”Pentru acei 200 de clienti care au intentat proces bancii (..) practic asteptam, ca banca, formularea exacta a deciziei instantei, pentru ca informatiile aparute in presa nu au avut ca temei redactarea hotararii de catre Inalta Curte. Vom vedea practic, plecand de la modalitatea in care instanta va hotari ce e de facut, evident ca ne vom plia imediat pe ceea ce a stabilit instanta. (…) Probabil, asa cum s-a intamplat si in cazuri anterioare, probabil ca Inalta Curte va determina banca sa intre in negocieri cu clientii tocmai pentru a stabili practic dobanda aplicabila creditelor pe indicatori transparenti, obiectivi. Practic, credem ca cu acei clienti, la momentul respectiv, in momentul in care vom avea pozitia finala a Inaltei Curti, vom intra in discutii particulare”, a afirmt Nicolae Circiumarescu.

Acum banca asteapta sa formuleze hotararea, iar in baza prevederilor exacte ale acesteia banca se va „plia” pe decizia judecatorilor Curtii Supreme, dupa cum sustine Nicolae Circiumarescu, desi pozitia oficiala a bancii este ca nicio instanta de judecata nu poate elimina dintr-un contract de credit prevederile referitoare la dobanda.

Vezi mai multe AICI

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie