O rezolutie care prevede realizarea unui ghid al vaccinarii a fost semnata de ministrul Sanatatii

 

O rezolutie care prevede realizarea unui ghid al vaccinarii a fost semnata de ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, anunta romaniatv.net, care citeaza Agerpres.

Nicolae BanicioiuIn rezolutie sunt prevazute elaborarea unui ghid al vaccinarii, care sa fie distribuit tuturor viitoarelor mame, dar si prezentarea cat mai rapida a proiectului legii vaccinarii si sustinerea activitatii Institutului Cantacuzino.

Rezolutia a fost semnata si de catre presedintele Societatii Romane de Microbiologie, Alexandru Rafila, directorul Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile, Adriana Pistol, seful Departamentului Politici si Strategii din cadrul Agentiei Nationale a Medicamentului, Anca Crupariu, directorul adjunct UNICEF, Eduard Petrescu, seful biroului OMS pentru Romania, Victor Olsavszky, secretarul de stat Gigel Paraschiv din cadrul Ministerului Educatiei, precum si de senatorii social-democrati Ecaterina Andronescu, Florian Popa si Florian Bodog.

Documentul prevede ca informarea si educarea parintilor in ceea ce priveste modul de actiune si efectele vaccinurilor sunt obligatii ale Ministerului Sanatatii, Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, directiilor de sanatate judetene, medicilor si specialistilor.

De asemnea, se solicita Ministerului Sanatatii sa editeze un manual/ghid al vaccinarii, materialul fiind distribuit medicilor de familie care vor fi obligati sa il inmaneze viitoarelor mame.

Rezolutia mai prevede elaborarea unui raport anual al vaccinarii, cuprinzand informatiile relevante referitoare la situatia in domeniu in Romania si la nivel mondial, dar si realizarea de campanii anuale nationale de informare in legatura cu vaccinarea, consecintele si efectele acesteia, derulate in maternitati si spitale de copii.

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie