Rcs&Rds sustine ca poate ieftini distributia de energie cu pana la 36%. Compania apreciaza ca ordinele ANRE sunt ilegale si contravin Constitutiei

 

Rcs&Rds sustine ca poate ieftini distributia de energie cu un procent cuprins intre 25% si 36%, informeaza economica.net.

rcs&rdsIn plus, compania apreciaza ca ordinele prin care Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE) a instituit monopol teritorial pe distributia de energie ”contravin legii si Constitutiei”.

Rcs&Rds precizeaza ca a cerut luna trecuta, licente de la ANRE pentru doua proiecte pilot de distributie de energie situate in Oradea si in vecinatatea Timisoarei, licente care nu pot fi obtinute fara acordul operatorilor de distributie existenti in zonele respective.

”Intemeindu-se pe propriile ordine emise in anii 2014 si 2015, ANRE a conditionat eliberarea licentelor solicitate de catre companiile din grupul RCS & RDS de obtinerea acordului actualilor distribuitori din acele zone, care au incheiat contracte de concesiune a serviciului in legatura cu retelele construite de stat”, se arata intr-un comunicat al companiei.

Rcs & Rds a cerut ANRE revocarea ordinelor respective, pe care compania le considera contrare legii si constitutiei, printr-o plangere administrativa, insa Autoritatea a respins plangerea fara a o motiva, sustine compania.

Vezi mai multe AICI

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie