Trei ani si sase luni de inchisoare cu executare pentru presedintele suspendat al CJ Constanta, Nicusor Constantinescu in dosarul Centrului Militar Zonal

 

Trei ani si sase luni de inchisoare cu executare pentru presedintele suspendat al Consiliului Judetean (CJ) Constanta, Nicusor Constantinescu in dosarul Centrului Militar Zonal, titreaza agerpres.ro.

nicusor constantinescuSentinta instantei nu este definitiva.

Potrivit sentintei, lui Nicusor Constantinescu i se interzice exercitarea drepturilor de a ocupa o functie publica, dreptul de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice (art.66 lit.a Cod penal) si dreptul de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat (art.66 lit.b Cod penal) pe o durata de 5 ani dupa executarea pedepsei inchisorii, dupa gratierea totala ori a restului de pedeapsa, dupa implinirea termenului de prescriptie a executarii pedepsei sau dupa expirarea termenului de supraveghere a liberarii conditionate.

Durata arestarii preventive de la 06.11.2014 si pana la data de 05.12.2014, inclusiv, si a arestului la domiciliu de la 03.03.2015 la 24.04.2015 inclusiv, va fi dedusa din condamnarea primita.

Instanta l-a mai obligat pe Nicusor Constantinescu la plata sumei de 72.642,7 de lei, actualizata cu indicele de inflatie la data efectuarii platii, catre partea civila Ministerul Apararii Nationale — Statul Major General. Nicusor Constantinescu va plati si cheltuielile de judecata in cuantum de 8.000 de lei.

Nicusor Constantinescu a fost trimis in judecata, in 2014, de procurorii DNA, in dosarul Centrului Militar Zonal Constanta, pentru abuz in serviciu in forma continuata, fiind acuzat ca in perioada 2009 — 2013 nu a asigurat finantarea CMZ conform atributiilor legale care ii reveneau ca presedinte al CJ Constanta.

Nicusor Constantinescu mai este judecat in alte doua dosare: unul referitor la finantarea ilegala a cluburilor sportive, in care este acuzat de abuz in serviciu si conflict de interese, iar in al doilea dosar este cercetat cu privire la achizitionarea de CJ a elicopterului prabusit in decembrie 2014 in Lacul Siutghiol, fiind acuzat de abuz in serviciu.

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie