Procesul de mediere-dreptate fara judecata

 

Mediatorul Ana Cristina Margu scrie pe blogul personal despre avantajele procesului de mediere fata de justitia clasica. ”Procesul de mediere-dreptate fara judecata”, isi intituleaza mediatorul articolul pe care prezentam mai jos:

mediere, profesie juridica”Dreptatea poate fi obtinuta si prin buna intelegere. Medierea reprezinta o alternativa eficienta la un proces clasic, oferind partilor posibilitatea obtinerii unei solutii reciproc avantajoase, intr-un timp scurt si cu costuri reduse. Profesia de mediator este o profesie liberala si, prin urmare, asa cum la inregistrarea unei cereri de chemare in judecata este necesara achitarea unei taxe de timbru, in procesul de mediere se inchieie un contract de mediere intre mediator si parti si se stabileste un onorariu, prin negociere. Asadar, medierea ofera onorarii flexibile, in functie de complexitatea cazului, de situatia partilor, de numarul partilor, precum si de alti factori proprii fiecarei cauze.

Pot fi solutionate prin mediere aceleasi cauze care sunt incredintate spre solutionare instantelor, insa medierea prezinta o serie de avantaje pe care procesul clasic nu le ofera, respectiv: confidentialitatea procedurii, economia de timp, eliminarea stresului emotional, mentinerea bunelor relatii, etc.”

Citeste articolul integral AICI

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie