Consiliul de Mediere denunta demersurile legislative initiate in domeniul SAL. Scrisoare deschisa in semn de protest

 

Consiliul de Mediere a publicat joi, 19 noiembrie 2015 Scrisoarea deschisa in semn de protest privind proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonantei Guvernului nr.38/2015 cu privire la solutionarea alternativa a litigiilor dintre consumatori si comercianti, inregistrat la Camera Deputatilor cu nr. PL-x nr. 781/2015, si semnata de presedintele institutiei, Mugur Bogdan Mitroi.

scrisoare deschisaScrisoarea a fost adresata tuturor autoritatilor statului, care sunt factori de decizie in domeniul transpunerii legislatiei europene in ceea ce priveste solutionarea alternativa a litigiilor prin metode ADR: Presedenţia Romaniei, Prim-ministrul Romaniei, Presedintele Camerei Deputaţilor, Presedintele Senatului, Guvernatorul BNR si Presedintele ANPC.

In cadrul scrisorii deschise, Consiliul de Mediere solicita punerea in acord a prevederilor legale europene cu legislatia nationala care urmeaza sa fie adoptata si implementata in domeniul solutionarii alternative a litigiilor dintre consumatori si comercianti prin adoptarea Proiectului de Lege pentru aprobarea OUG nr.38/2015 inregistrat la Camera Deputatilor cu nr. PL-x nr. 781/2015.

Totodata, Consiliul de Mediere avertizeaza institutiile statului ca Proiectul de Lege PL-x nr. 781/2015, in forma propusa de Guvern si adoptata de Senat ”cuprinde dispozitii formale in materia medierii si procedurilor SAL si eludeaza in mod discretionar recunoasterea procedurii de mediere ca procedura SAL si a Consiliului de Mediere ca entitate SAL, care are o structura specializata in acest domeniu, Departamentul SAL-SOL.

Consiliul de Mediere denunta demersurile legislative initiate in domeniul SAL, care aduc atingere prevederilor cadru in domeniul medierii atat la nivel european cat si la nivel national intrucat aceste demersuri promoveaza si sustin lipsa de expertiza in domeniu, ducand in derizoriu principiile fundamentale ale SAL”.

Vezi aici Scrisoarea deschisa in semn de protest

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie