Presedintele Romaniei a sesizat CCR cu privire la Legea privind aprobarea ordonantei pentru completarea Legii administratiei publice locale si pentru modificarea Legii privind finantele publice locale

 

Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis a sesizat Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) cu privire la Legea privind aprobarea ordonantei pentru completarea Legii administratiei publice locale si pentru modificarea Legii privind finantele publice locale.

klaus iohannis 1Conform Administratiei Prezidentiale, presedintele Klaus Iohannis a trimis Curtii Constitutionale, miercuri, 25 noiembrie 20, o sesizare de neconstitutionalitate asupra Legii privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 14/2015 pentru completarea Legii administratiei publice locale nr. 215/2001 si pentru modificarea art. 39 alin. (7²) din Legea nr. 273/2006 privind finantele publice locale.

”Legea privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 14/2015 pentru completarea Legii administratiei publice locale nr. 215/2001 si pentru modificarea art. 39 alin. (7²) din Legea nr. 273/2006 privind finantele publice locale reglementeaza posibilitatea ca, in situatia in care primarul se afla in imposibilitatea exercitarii mandatului si consiliul local este dizolvat, iar functia de secretar al unitatii este vacanta, prefectul sa numeasca prin ordin o persoana, prin detasare, care sa exercite atributiile secretarului unitatii administrativ-teritoriale, pentru rezolvarea problemelor curente ale acesteia, pana la organizarea de catre Agentia Nationala a Functionarilor Publici a concursului pentru ocuparea functiei de secretar al unitatii administrativ-teritoriale. Totodata, este reglementata in mod similar si situatia in care presedintele consiliului judetean se afla in imposibilitatea exercitarii mandatului, consiliul judetean este dizolvat, iar functia de secretar al judetului este vacanta. De asemenea, actul normativ are in vedere si ipoteza in care autoritatile deliberative locale sunt dizolvate sau se afla in procedura de dizolvare si nu si-au aprobat bugetele in termenul legal, stabilind ca primarii si, respectiv, presedintii consiliilor judetene sa aplice in anul financiar in curs ultimul buget aprobat, cu incadrarea cheltuielilor in limita lunara de 1/12 din totalul acestui buget”, se arata in comunicat.

Vezi motivarea integrala AICI

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie