Camera Deputatilor a adoptat proiectul care modifica Legea pentru prevenirea si combaterea violentei in familie

 

Camera Deputatilor a adoptat miercuri, 9 decembrie 2015, Proiectul de Lege privind modificarea art. 27 alin.(1) din Legea nr.217/2003 pentru prevenirea si combaterea violentei in familie, informeaza avocatnet.ro.

parlament3Modificarea prevede ca cererile de emitere a ordinelor de protectie (in cazul persoanelor agresate fizic de catre un membru al familiei), sa fie judecate in regim de urgenta, solutionarea lor neputand depasi un termen de 72 de ore.

”Cererile pentru emiterea ordinului de protectie se judeca de urgenta si, in orice situatie, solutionarea acestora nu poate depasi un termen de 72 de ore de la depunerea cererii. Cererile se judeca in camera de consiliu, participarea procurorului fiind obligatorie”, se arata in documentul adoptat ieri de Plenul Camerei Deputatilor.

In prezent, solutionarea cauzelor privind emiterea ordinului de protectie se realizeaza foarte greu, termenele de judecata fiind adesea prelungite.

Camera Deputatilor a adoptat proiectul ca for decizional, dar pentru a putea fi aplicata, legea trebuie promulgata de Presedintele Romaniei si publicata in Monitorul Oficial.

Vezi mai multe AICI

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie