Avertismentul bancherilor: Bancile ar putea da in judecata statul roman in cazul in care legea darii in plata va fi promulgata

 

”Bancile ar putea da in judecata statul roman in cazul in care legea darii in plata va fi promulgata”, avertizeaza patru mari sefi de banci prezente in Romania.

scrisoare deschisaAvertismentul a fost transmis presedintelui Romaniei, Klaus Iohannis, printr-o scrisoare semnata de de sefii a patru mari banci: BCR, Unicredit, BRD si Raiffeisen.

Bancherii ii cer presedintelui sa nu promulge legea si astfel sa previna prejudiciile pe care le-ar aduce aplicarea actului normativ care permite romanilor sa preda bancii locuintele in schimbul stergerii datoriilor. Daca s-ar aplica aceasta lege, bancile ar pierde miliarde de euro, scrie digi24.ro.

Sefii de banci sustin ca ar putea apela chiar la actiuni in instantele de judecata din Romania si la nivel european. Bancherii spun ca nu ar trebui sa existe o lege care sa vizeze contractele deja incheiate.

Si Banca Nationala a Romaniei a solicitat presedintelui Klaus Iohannis sa nu promulge legea darii in plata in forma actuala.

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie