10 evenimente de business de urmarit in 2016

 

Zf.ro a intocmit un top al celor mai importante evenimente de business de urmarit in 2016:

Business1. TVA scade de la 24% la 20% de la 1 ianuarie

Taxa pe valoare adaugata va scadea si pentru bunurile nealimentare si pentru servicii de la 1 ianuarie 2016, ceea ce este de asteptat sa impulsioneze cresterea consumului. Taxa fusese majorata de la 19 la 24% in iunie 2010, ca urmare a crizei financiare care a dus la scaderea incasarilor la buget. Pentru 2016, se asteapta o reducere a incasarilor din TVA de la 57 mld. lei la 52 mld. lei.

2. Operationalizarea achizitiei Volksbank de catre Banca Transilvania si consolidarea in continuare a sectorului bancar

De la 1 ianuarie 2016, toate sucursalele Volksbank vor fi redenumite cu insemnele Bancii Transilvania. Aceasta este cea mai mare fuziune care a avut loc in sistemul bancar in ultimii 10 ani. Consolidarea operatiunilor va duce la crearea unui jucator care va putea ataca locul 2 pe piata, dupa BCR, din punctul de vedere al activelor. Se asteapta, de asemenea, alte fuziuni in sistemul bancar.

3. Campionatul european de fotbal din Franta

Toti ochii vor fi in iunie 2016 pe echipa de fotbal a Romaniei, care va deschide intr-un meci cu echipa Frantei campionatul european de fotbal. In mod obisnuit, vanzarile de bere si de televizoare cresc substantial in timpul campionatelor europene sau mondiale de fotbal. Romania a reusit sa se califice la un turneu final dupa 10 ani.

4. Olimpiada de la Rio

Peste 10.000 de sportivi din toata lumea vor fi prezenti la Rio de Janeiro, in Brazilia, la cea mai asteptata competitie mondiala. Romania va avea cea mai slaba reprezentare din ultimii 16 ani, ca urmare a rezultatelor din calificari. Cu toate acestea, evenimentul va fi un bun prilej de comunicare pentru advertiseri si va retine atentia in luna august 2016, de obicei o luna destul de slaba in publicitate.

5. Ford va anunta care va fi cel de-al doilea model produs la Craiova

Constructorul auto Ford va anunta in 2016 care va fi cel de-al doilea model produs la fabrica de la Craiova, unde in prezent se produce numai modelul B-max. Americanii fac circa 50.000 de B-max pe an, iar lansarea unui nou model ar putea tripla productia fabricii de la Craiova.

Vezi mai multe AICI

Cuvinte cheie: ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie