Conflict in cadrul administratiei Primariei Bistrita. Invitatie deschisa la mediere

 

Timponline.ro scrie despre mediatorul Razvan Citu, care a lansat o invitatie deschisa la mediere primarului si secretarului municipiului Bistrita, Ovidiu Cretu, respectiv, Floare Gaftone:

13194908-isolated-blackboard-with-conflict”Conflictul la varful Primariei Bistrita a intrat intr-o alta etapa. In ultima sedinta din 2015 a Consiliului Local Bistrita, au razbatut disensiunile ascunse dintre d-nul primar Cretu si d-na secretar al municipiului Gaftone. Ma pastrez in afara folclorului urban care are o sumedenie de explicatii pentru neintelegerile dintre cei doi. Ca mediator insa, inteleg ca este vorba despre un conflict de munca. Asa il etichetez, pentru ca el este vizibil in cadrul administratiei Primariei, intre doi functionari publici. Motivele (cauzele) sunt cu siguranta altele decat cele pe care le-am auzit la sedinta: nealocarea unei masini de serviciu pentru activitatea secretarului municipiului”, a mentionat mediatorul Razvan Citu.

El a adaugat: ”Tot ca mediator stiu ca relatiile profesionale dintre cei doi se vor deteriora si mai mult, iar conflictul va creste. Cred ca sunteti de acord ca neintelegerile la locul de munca afecteaza performantele celor implicati, dar si ale colegilor. Iar in cazul acesta, vorbim de functionari publici platiti de cetatenii Bistritei sa le rezolve problemele si nu sa se certe intre ei. De aceea, ii invit public pe primarul si pe secretarul municipiului sa apeleze la mediere! Va rog, alegeti de comun acord un mediator sau doi si, pana la primele sedinte ale Consiliului Local din 2016, sunt convins ca veti putea lucra din nou impreuna pentru bistriteni”.

”Disensiunile clare” intre primarul Ovidiu Cretu si secretarul municipiului, Floare Gaftone, asa cum le-a numit presedintele de sedinta al Consiliului Local, Andrei Kozuc, si-au consumat un nou episod la sedinta CL din 29 decembrie, dupa cum Timp Online a scris aici. ”Secretarul municipiului nu are munca de teren, iar in momentul in care doamna secretar doreste sa paraseasca incinta trebuie sa vina la primar sa ceara bilet de voie si atunci voi aprecia daca are nevoie si de masina sau nu”, a spus primarul Ovidiu Cretu. ”N-o sa vin, domnule primar, dupa bilet de voie de la dvs. Nu diminuati rolul secretarului, nu va face cinste. Domnule primar, am tot sperat ca o sa va revizuiti atitudinea si o sa intram intr-o relatie de normalitate. Dar vreti sa transmiteti mesajul ca am eu ceva cu dvs. ca sa puneti la indoiala afirmatiile mele”, i-a spus Floare Gaftone.

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie