Cristian Popa – Propunerea Romaniei pentru functia de vicepresedinte al Bancii Europene de Investitii (BEI)

 

Memorandumul pentru desemnarea domnului Cristian Popa in calitate de candidat al Romaniei pentru functia de vicepresedinte al Bancii Europene de Investitii (BEI) a fost aprobat de Președintele și Guvernul Romaniei, anunta Ministerul Finantelor Publice intr-un comunicat emis vineri, 8 ianuarie 2016.

Uniunea bancara europeanaDin 2012, reprezentantul Romaniei la BEI a fost Mihai Tanasescu.

In conformitate cu regulile de procedura existente, va urma un proces de avizare interna al Bancii Europene de Investitii.

”Cristian Popa are o experienta de peste 16 ani in Banca Nationala a Romaniei și a avut trei mandate consecutive in pozitia de viceguvernator. A fost responsabil cu politica monetara, studiile economice, modelarea și prognozele macroeconomice, stabilitatea financiara și cu relatiile internationale ale BNR. In 2005, a pregatit introducere strategiei de tintire a inflatiei care presupune asumarea periodica de catre BNR a unor obiective anuale legate de variatia indicelui preturilor de consum.

Cristian Popa a detinut și functia de guvernator supleant al Romaniei pentru Banca Mondiala și a fost membru in echipele de negociere si dialog ale BNR cu FMI, Comisia Europeana, Banca Mondiala, BERD, BEI si OCDE. De asemenea, a coordonat la nivelul BNR dialogul cu agentiile internationale de rating si bancile internationale de investitii precum și activitatile privind integrarea europeana si afacerile europene in cadrul BNR.

Are o vasta experienta didactica și in cercetare. In 1997 a obtinut diploma de Doctor in știinte economice, specializarea Economie mondiala, la Facultatea de Relatii Economice Internationale, din Academia de Studii Economice, București. in septembrie 1994, a obtinut o bursa la Departamentul de Economie din cadrul Universitatii Harvard.

Vorbește fluent engleza, franceza, precum și spaniola și italiana”, se arata in comunicatul MFP.

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie