Cadrul legislativ in baza caruia sunt verificate acuzatiile de plagiat in lucrarile de doctorat va fi modificat

 

Cadrul legislativ in baza caruia sunt verificate acuzatiile de plagiat in lucrarile de doctorat va fi modificat, scrie digi24.ro.

plagiatAnuntul a fost facut de ministrul Educatiei, Adrian Curaj in cadrul emisiunii ”Kilometrul 0”.

Adrian Curaj a mai afirmat ca va recomanda ca demnitarii sa nu se inscrie la doctorat in perioada in care ocupa functii publice. De asemenea, fiecare caz va fi analizat indiferent de pozitia celui acuzat de plagiat.

„Sunt foarte bucuros, comisia si-a incheiat ieri activitatea. Are un raport foarte bun, excelent. Iar pe parcursul saptamanii care incepe voi anunta toate transformarile propuse, iar cadrul legislativ va fi setat in urmatoarele saptamani.

Cred ca in cadrul institutional normativ stabilit vor fi tratate toate situatiile independent de pozitia celor care au doctorat si vor fi facute recomandari ca demnitarii, pe perioada cat sunt demnitari, sa se abtina sa sustina doctorat sau sa se inscrie la doctorat.

Institutiile de invatamant superior si Academia Romana vor avea responsabilitatea analizarii tuturor situatiilor.

Vreau sa spun ca deja am introdus in contractul de finantare a universitatilor din Romania obligativitatea ca, pana la sfarsitul semestrului intai sa isi evalueze scoliile doctorale, sa faca prezentarea raportului in Senat, iar apoi sa fie facut public.

Voi genera un mecanism care va duce la transformari majore si la stabilirea increderii in sistemul de doctorat din Romania”, a declarat ministrul Educatiei.

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie