Scoli inchise luni, 18 ianuarie 2016 ca urmare a conditiilor meteo nefavorabile

 

Intr-un comunicat de presa emis duminica, 17 ianuarie 2016, Ministerul Educatiei a anuntat judetele in care cursurile vor fi suspendate total sau partial, luni, 18 ianuarie 2016.

elevi iarnaCursurile sunt suspendate in judetele aflate sub cod portocaliu de ninsori.

”Urmare a conditiilor meteo nefavorabile, si colegiul prefectural din judetul Vrancea a decis suspendarea cursurilor in ziua de luni, 18 ianuarie 2016, in toate unitatile de invatamant preuniversitar de pe raza judetului. In judetul Galati, colegiul prefectural a stabilit suspendarea orelor de curs in unitatile de invatamant din mediul rural. In judetul Alba nu va functiona o singura scoala.

In municipiul Braila procesul instructiv-educativ din scoli se va desfasura in mod normal, in schimb, conform hotararii colegiului prefectural, nu se vor organiza cursuri in unitatile de invatamant din mediul rural si din orasele Faurei, Ianca si Insuratei. In judetele Olt si Dambovita, in urma hotararii colegiilor prefecturale, cursurile vor fi suspendate in 27 de scoli, respectiv 12 scoli.

Ministerul Educatiei a solicitat inspectoratelor scolare judetene informarea la timp a parintilor, elevilor si cadrelor didactice, prin toate mijloacele de comunicare pe care le au la dispozitie, cu privire la decizia de suspendare a cursurilor.

In ceea ce priveste cursurile universitare din zonele afectate de ninsori si viscol, reprezentantii MENCS au luat legatura cu rectorii institutiilor de invatamant superior din orasele aflate sub cod portocaliu. Reprezentantii institutiilor universitare au decis ca desfasurarea cursurilor si a examenelor sa nu fie afectata. In situatia in care studentii nu vor reusi sa sustina evaluarile din cadrul sesiunii curente, acestea vor putea fi reprogramate la nivelul fiecarei universitati in parte.

Pana la ora 17:00, din cauza conditiilor meteo improprii, autoritatile locale au decis suspendarea orelor de curs de maine in Capitala si in judetele Ilfov, Ialomita, Calarasi, Giurgiu, Buzau, Vrancea si Tulcea. In judetele Alba, Braila, Galati, Dambovita si Olt cursurile se vor desfasura partial”, se arata in comunicat.

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie