Creditele contractate in moneda straina vor putea fi convertite in orice moment, la cererea consumatorilor – Proiect ANPC

 

Creditele contractate in moneda straina vor putea fi convertite in orice moment, la cererea consumatorilor, se arata intr-un proiect de act normativ al Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), despre care scrie avocatnet.ro.

casa-creditRegula se va aplica doar in cazul contractelor de credit garantate cu bunuri imobile, acestea urmand sa fie reglementate printr-o lege speciala.

Proiectul de lege privind contractele de credit pentru consumatori garantate cu bunuri imobile a fost publicat vineri, 15 ianuarie 2016 in dezbatere publica pe site-ul ANPC. Documentul ar urma sa se aplice de la 21 martie 2016, daca va fi aprobat de Guvern si a Parlament si daca va fi promulgat de presedintele Romaniei.

”Prezenta lege reglementeaza drepturile si obligatiile partilor in ceea ce priveste contractele de credit garantate cu bunuri imobile, precum si aspecte privind evaluarea bonitatii inainte de acordarea unui credit, anumite cerinte prudentiale si de supraveghere, inclusiv pentru infiintarea si supravegherea intermediarilor de credite”, se arata in propunerea legislativa.

Conform propunerii, consumatorii care contracteaza un imprumut in valuta vor avea dreptul de a cere in orice moment convertirea creditului intr-o moneda alternativa: ”Creditorul se asigura ca, in cazul in care un contract de credit se refera la un imprumut in moneda straina, sa fie cuprins in cadrul acestuia, la momentul incheierii contractului, dreptul consumatorului de a putea converti, oricand pe parcursul relatiei contractuale, contractul de credit intr-o moneda alternativa, precum si alte posibilitati de reducere a costurilor de creditare.”

Vezi mai multe AICI

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie