Ofiter din cadrul IPJ Suceva retinut de DNA

 

Popescu Florin Vasile, ofiter de politie judiciara in cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Suceava – Serviciul de Investigatii Criminale a fost retinut de procurorii DNA, informeaza un comunicat al institutiei emis miercuri, 20 ianuarie 2016.

dnaPopescu Florin Vasile este acuzat de luare de mita si trafic de influenta.

In acelasi dosar, procurorii anticoruptie au dispus punerea in miscare a actiunii penale si masura controlului judiciar pentru 60 de zile, incepand cu data de 19.01.2016, fata de Stanescu Ovidiu, pentru savarsirea infractiunii de cumparare de influenta.

”In perioada 30.04.2015 – 11.12.2015, inculpatul Popescu Florin Vasile, in calitate de ofiter de politie judiciara in cadrul inspectoratului de politie judetean Suceava – Serviciul de Investigatii Criminale, cu intentie, a pretins, direct si pentru sine, de la o persoana, suma de 1.000 euro si a primit printr-un intermediar suma de 500 euro. Aceste sume de bani au fost pretinse si primite de catre ofiterul de politie in schimbul unui pretins ajutor pe care acesta l-ar fi acordat persoanei respective, ce a avut calitatea de suspect intr-un dosar penal in care inculpatul desfasurase acte de urmarire penala.

In perioada octombrie 2015 – 18 noiembrie 2015, inculpatul Popescu Florin Vasile, in aceeasi calitate, cu intentie, a pretins, in mod direct si pentru sine, de la inculpatul Stanescu Ovidiu suma de 500 de euro, din care a primit efectiv 300 de euro, lasand sa se creada ca are influenta asupra unui judecator din cadrul Tribunalului Suceava – Sectia Penala, investit cu solutionarea unei cauze penale care privea o ruda a cumparatorului de influenta, trimisa in judecata pentru savarsirea unei infractiuni de tentativa de omor.

De asemenea, inculpatul Popescu Florin Vasile a promis ca il va determina pe magistrat, inclusiv prin intermediul a doua persoane, sa adopte o solutie favorabila in acea cauza, respectiv sa dispuna punerea in libertate a persoanei respective sau condamnarea sa la o pedeapsa mai blanda.

Ulterior pronuntarii condamnarii in prima instanta la o pedeapsa de 3 ani si 6 luni inchisoare, inculpatul Popescu Florin Vasile a pretins, in mod repetat si la date diferite, sume de bani de la inculpatul Stanescu Ovidiu, sub pretextul ca pedeapsa a fost aplicata in cuantum redus ca urmare a interventiilor facute pe langa magistratul respectiv.

In acelasi context, la data de 19 ianuarie 2016, inculpatul Popescu Florin Vasile a fost depistat in flagrant de catre organele de urmarire penala in timp ce primea suma de 700 de lei de la inculpatul Stanescu Ovidiu”, se arata in ordonantele procurorilor.

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie