Tinta de 80% pentru contoarele electrice inteligente din 2020 eliminata de ANRE

 

Tinta propusa pentru anul 2020 privind implementarea de contoare inteligente de energie electrica la aproximativ 80% din clientii finali a fost eliminata de Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE), informeaza economica.net care citeaza Agerpres.

contor curentDecizia a fost luata tinand cont de faptul ca pana in prezent nu s-a realizat o analiza relevanta privind costurile si beneficiile acestui proiect.

Un ordin al institutiei modifica ordinul 145/2014 al presedintelui ANRE si abroga articolul 3, care precizeaza ca ”Pentru implementarea sistemelor inteligente de masurare a energiei electrice, ritmul aplicat de catre operatorii de distributie concesionari este aprobat de Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei si are ca tinta pâna in anul 2020 implementarea la circa 80% din numarul de clienti finali”.

Totodata a fost modificata perioada in care ANRE va face o analiza cost-beneficiu pentru implementarea sistemelor de masurare inteligente, care nu va mai fi 2016-2020, ci 2017-2020.

Vezi mai multe AICI

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie