Ce categorii de contribuabili pot beneficia de anularea sau reducerea penalitatilor de intarziere?

 

Anumite categorii de contribuabili care inregistreaza datorii la bugetul de stat pot beneficia in anumite conditii de amanarea la plata a penalitatilor de intarziere si a unor parti din dobanzi sau chiar de anularea acestor obligatii de plata, informeaza avocatnet.ro.

scutire taxe si impoziteOUG nr. 44/2015, publicata in luna octombrie 2015 in Monitorul Oficial, este actul normativ prin care a fost introdusa, in legislatia romaneasca, posibilitatea ca atat persoanele fizice, cat si cele juridice sau entitatile fara personalitate juridica sa poata beneficia de anularea penalitatilor de intarziere restante la 30 septembrie 2015, de reducerea la plata a unei cote de 54,2% din dobanda de intarziere, precum si de reducerea la plata a unei cote de 77,1% din majorarile de intarziere datorate de contribuabili pana la data de 1 iulie 2010.

Pentru a beneficia de facilitatile fiscale amintite, contribuabilii trebuie sa indeplineasca cateva conditii, cumulativ. Astfel, pentru anularea penalitatilor de intarziere, contribuabilii trebuie sa achite, pana la 31 martie, toate debitele principale restante la data de 30 septembrie 2015, fata de bugetul de stat, respectiv sa achite, nu mai tarziu de 30 iunie, o cota de 45,8% din dobanzile de intarziere sau o cota de 22,9% din majorarile de intarziere (in cazul in care contribuabililor le sunt aplicabile aceste majorari de intarziere – perioada anterioara intrarii in vigoare a OUG nr.39/2010, adica 1 iulie 2010).

Vezi mai multe AICI

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie