Camera Deputatilor a adoptat proiectul de lege pentru declararea zilei de 8 martie – Ziua femeii si 19 noiembrie – Ziua barbatului

 

Camera Deputatilor a adoptat proiectul de lege pentru declararea zilei de 8 martie – Ziua femeii si 19 noiembrie – Ziua barbatului, informeaza romaniatv.net, care citeaza Agerpres.

parlamentCamera Deputatilor a fost for decizional pe acest proiect, legea urmand sa fie promulgata de presedintele Klaus Iohannis.

Potrivit raportului Comisiei pentru egalitate de sanse, propunerea legislativa are ca obiect de reglementare declararea zilei de 8 martie — Ziua femeii si 19 noiembrie — Ziua barbatului, avand drept scop eliminarea discriminarii dintre femei si barbati si cresterea gradului de constientizare privind concilierea vietii de familie cu viata profesionala.

Sarbatorirea zilei femeii si a zilei barbatului este un prilej pentru a imbunatati relatiile dintre sexe, de a evidentia realizarile si contributiile lor la comunitate, familie, casatorie si prezentarea unor modele de urmat, se arata in raport.

Potrivit documentului, Ziua femeii nu trebuie confundata cu ziua mamei, iar Ziua barbatului cu cea a tatalui.

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie