Stabilirea instantei competente la solutionarea litigiilor dintre ANPC si banci. RIL admis

 

Decizia nr. 24/2015 privind examinarea recursului in interesul legii formulat de Colegiul de conducere al Curtii de Apel Bucuresti cu privire la stabilirea instantei competente functional/specializarii sectiei sau a completului competent(e) sa solutioneze litigiile in care Instanta 1sunt implicate Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor si bancile comerciale/profesionistii, atunci cand instanta de judecata este sesizata de Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor a fost publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 76 din 2 februarie 2016, informeaza juridice.ro.

In recursul in interesul legii se arata ca in practica judiciara nu exista un punct de vedere unitar cu privire la interpretarea si aplicarea dispozitiilor art. 12 din Legea nr. 193/2000, dezlegarea problemei de drept supuse analizei fiind menita a conduce la stabilirea instantei competente functional/specializarii sectiei sau a completului competent(e) sa solutioneze litigiile in care sunt implicate Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor si bancile comerciale/profesionistii, atunci cand instanta de judecata este sesizata de Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor/alte organe ale administratiei publice.

Unele instante au considerat ca sectiile de contencios administrativ si fiscal sunt competente sa solutioneze litigiile anterior mentionate.

Vezi mai multe AICI

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie