Profit de 1 miliard de euro pentru sistemul bancar in 2015

 

In 2015 sistemul bancar a inregistrat un profit net de 4,87 miliarde lei (peste 1 miliard de euro), transmite bursa.ro, care citeaza date BNR.

grafic crescator profitDesi anul 2015 a fost un an de cosmar pentru debitori, se pare ca a fost exceptional pentru banci, scrie publicatia.

Persoanele imprumutate in franci elvetieni (CHF) au cerut, tot anul trecut, o lege care sa permita impartirea, intre banci si debitori, a riscului de curs, ca urmare a exploziei CHF, dar nicio reglementare nu a intrat in vigoare pana acum. in tot acest timp, imprumutatii au solicitat sistemului bancar sa negocieze cu ei o solutie de rezolvare a situatiei, insa, cu unele exceptii, bancile au ramas neclintite.

in prezent, se duce o lupta crancena intre banci, pe de o parte, si debitori si parlamentari, pe de alta parte, pentru aprobarea Legii darii in plata, lupta in care bancile cer sa li se ia casele in locul datoriilor, fara sa mai fie urmarite, ulterior, de creditori.

Anul a trecut, ratele au crescut, multi dintre oameni au ajuns in pragul executarii silite, iar bancile au iesit pe profit.

Vezi mai multe AICI

Cuvinte cheie: , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie