Hotarare ICCJ privind principiul predictibilitatii fiscale

 

Principiul predictibilitatii fiscale este principiul care se refera la certitudinea impunerii si presupune elaborarea de norme juridice clare, care sa nu conduca la interpretari arbitrare, iar termenele, modalitatea si sumele de plata sa fie precis stabilite, se arata intr-o hotarare a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, despre care scrie juridice.ro.

ICCJIn speta, Inalta Curte a aratat ca nu poate retine ca O.U.G. nr. 77/2011 privind stabilirea unei contributii pentru finantarea unor cheltuieli in domeniul sanatatii este un act normativ care sa fi fost emis cu nerespectarea principiului predictibilitatii fiscale, deoarece prin acest act normativ au fost stabilite obligatiile de plata, termenele in care se poate face plata acestora, modul de calcul al taxei claw-back.

Vezi aici decizia nr. 75 din 16 ianuarie 2015 pronuntata in recurs de Sectia de contencios administrativ si fiscal a Inaltei Curti de Casatie si Justitie avand ca obiect anulare notificare electronica transmisa de C.N.A.S.

Cuvinte cheie: ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie