Decizia de recunoastere a alienarii parintesti publicata in Monitorul Oficial

 

Dispozitia nr. 2/2016 pentru recunoasterea fenomenului alienarii parentale/parintesti si prevederilor Protocolului privind recunoasterea alienarii parentale, incheiat intre Institutul de Psihologie Judiciara si Asociatia Romana pentru Custodie Comuna a fost publicata in Monitorul Oficial Partea I nr. 144 din 25.02.2016, informeaza blog.arpcc.ro.

monitorul oficial al romanieiPrin Dispozitia nr. 2/2016 se recunoaste fenomenul alienarii parentale/parintesti ca forma de abuz psihologic (emotional) sever asupra copilului, constand in activitatea de denigrare sistematica a unui parinte de catre celalalt parinte, cu intentia alienarii (instrainarii) copilului de catre celalalt parinte.

De asemenea, se recunosc prevederile Protocolului privind recunoasterea alienarii parentale, incheiat de catre Institutul de Psihologie Judiciara, in calitate de furnizor de formare profesionala complementara in domeniul expertizei psihologice judiciare, avizat profesional de catre Colegiul Psihologilor din Romania si Asociatia Romana pentru Custodie Comuna la data de 1 februarie 2016.

Totoodata, se recunoaste necesitatea formarii profesionale continue a psihologilor in domeniul alienarii parentale/parintesti, precum si in domeniul expertizei psihologice a copilului abuzat/neglijat, aceasta fiind realizata in vederea cunoasterii si promovarii interesului superior al copilului.

Dispozitia a intrat in vigoare joi, 25 februarie 2016.

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie