MFP a publicat proiectul de ordin pentru aprobarea unor formulare pentru evitarea dublei impuneri

 

Ministerul Finantelor Publice (MFP) a publicat proiectul de ordin pentru aprobarea unor formulare pentru evitarea dublei impuneri, se arata intr-un comunicat al institutiei emis joi, 25 februarie 2016.

Ministerul Finantelor PubliceProiectul poate fi consultat la rubrica Transparenta decizionala.

”Potrivit prevederilor art.230 alineatul 2 din Legea nr.227/2015 privind Codul Fiscal cu modificarile si completarile ulterioare pentru aplicarea legislatiei Uniunii Europene, persoanele juridice rezidente intr-un stat al Uniunii Europene au obligatia depunerii unei declaratii pe proprie raspundere in care este indicata calitatea de beneficiar al veniturilor obtinute din Romania.

Macheta certificatului de rezidenta fiscala pentru persoane rezidente in Romania se stabileste prin norme, potrivit prevederilor articolului 230 alineatul 6 din Codul Fiscal. Astfel, pentru aplicarea intr-un stat strain a conventiei de evitare a dublei impuneri incheiate de Romania cu acel stat, persoanelor juridice si fizice rezidente li se elibereaza de catre organul fiscal din Romania certificatul de rezidenta fiscala.

In conformitate cu prevederile art. 232 din Codul fiscal, organul fiscal competent din Romania are obligatia de a elibera certificatul de atestare a impozitului platit de nerezidenti.

In prezent pentru aplicarea conventiilor de evitare a dublei impuneri si a legislatiei Uniunii Europene sunt elaborate in OMFP nr. 724/2011 urmatoarele machete: macheta certificatului de rezidenta fiscala pentru persoane rezidente in Romania, macheta certificatului de atestare a impozitului platit de nerezidenti in Romania, macheta declaratiei pe proprie raspundere in care este indicata calitatea de beneficiar al veniturilor obtinute din Romania .

Intrarea in vigoare la data de 1 ianuarie 2016 a Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal impune elaborarea si actualizarea legislatiei secundare mai sus mentionata, data in aplicarea Codului fiscal si a conventiilor de evitare a dublei impuneri”, se arata in comunicatul MFP.

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie