Hotarare ICCJ privind indreptarea hotararii

 

Institutia indreptarii unei hotarari judecatoresti, reglementata de art. 281 C. proc. civ. (art. 442 NCPC), are drept scop repararea omisiunilor instantei, atunci cand indreptarea vizeaza erori materiale si nu are incidenta asupra ICCJfondului dreptului substantial dedus judecatii, se arata intr-o hotarare a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, despre care scrie juridice.ro.

In cazul in care instanta a omis sa mentioneze localitatea de care apartin cartile funciare indicate in dispozitiv, Inalta Curte a retinut ca sunt aplicabile prevederile art. 281 alin. (1) C. proc. civ. referitoare la indreptarea hotararii, iar nu cele ale art. 2812 (art. 444 NCPC) referitoare la completarea hotararii, care vizeaza exclusiv cazurile de minus petita, intrucat, in speta, instanta nu a omis sa se pronunte asupra unui capat de cerere principal sau accesoriu ori asupra unei cereri conexe sau incidentale.

Vezi aici decizia nr. 2133 din 20 octombrie 2015 pronuntata in recurs de Sectia a II-a civila a Inaltei Curti de Casatie si Justitie avand ca obiect indreptare eroare materiala.

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie