Guvernul a stabilit valoarea totala maxima a schemei de ajutor de stat in sectorul cresterii animalelor

 

Crescatorii de animale vor primi si in acest an sprijin financiar conform schemei de ajutor de stat in sectorul cresterii animalelor. Este vorba despre sprijinul financiar care se acorda pentru acoperirea costurilor ferma vaci lapteadministrative aferente intocmirii si mentinerii registrului genealogic, precum si a costurilor aferente testelor pentru determinarea calitatii genetice sau a randamentului genetic al septelului pentru speciile taurine, bubaline, porcine, ecvine, ovine si caprine.

Durata de aplicare a acestei scheme de ajutor de stat este 2015 – 2020, cu o valoare maxima de 881,1 milioane lei, iar anual se aproba valoarea destinata sprijinirii crescatorilor de animale, cu incadrare in plafonul schemei de ajutor de stat.

Pentru anul 2016 Executivul a stabilit suma de 32 milioane de lei ca valoarea totala maxima a schemei de ajutor de stat in sectorul cresterii animalelor. Din aceasta suma, 18,5 milioane de lei se acorda pentru speciile taurine, bubaline, porcine si ecvine, iar 13,5 milioane lei pentru speciile ovine si caprine.

Totodata, actul normativ aprobat astazi simplifica documentatia si scurteaza termenul de depunere a cererii de plata pentru solicitantii de ajutor de stat. Mai exact, se elimina obligativitatea atasarii, la cererea initiala de solicitare de ajutor de stat, a copiilor contractelor de prestari de servicii incheiate intre prestatori si beneficiari, urmand ca solicitantul sa fie obligat sa le puna la dispozitia persoanelor din cadrul Agentiei Nationale pentru Zootehnie „Prof. dr. G. K. Constantinescu” care efectueaza inspectii.

De asemenea, intrucat termenul de depunere a cererii de plata de 30 de zile lucratoare de la incheierea lunii/trimestrului pentru care se solicita ajutorul de stat intarzie mult efectuarea platii, iar prestatorii intampina dificultati in asigurarea resurselor financiare pentru efectuarea serviciilor, se reduce acest termen la 20 de zile lucratoare.

Sursa: gov.ro

Cuvinte cheie: , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie