ANAF mareste cuantumul minim al datoriilor la buget care vor fi publicate pe site-ul institutiei

 

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) mareste cuantumul minim al datoriilor la buget care vor fi publicate pe site-ul institutiei la 100.000 lei in cazul marilor contribuabili si la 1.500 lei la persoane fizice, se arata intr-un comunicat de presa al institutiei.

anaf noua siglaAstfel, incepand cu 30 aprilie, cuantumul minim al datoriilor la buget care se va publica pe www.anaf.ro va fi de 100.000 lei in cazul marilor contribuabili, 50.000 lei in cazul contribuabililor mijlocii, 10.000 lei in cazul celorlalte categorii de debitori, inclusiv persoanele fizice care au obligatii fiscale restante aferente activitatilor economice desfasurate independent sau profesiilor libere si 1.500 lei in ceea ce priveste persoanele fizice, altele decat cele din categoria anterioara.

”In perioada imediat urmatoare, contribuabilii ale caror restante fiscale inregistrate trebuie publicate vor primi notificari continand cuantumul datoriilor, pentru a avea posibilitatea stingerii acestora sau clarificarii situatiei fiscale.

In procesul de analiza a oportunitatii modificarii prevederilor OPANAF nr. 558/2016 au fost luate in considerare atat scopul de a preveni si reduce arieratele la bugetul general consolidat, cat si costurile necesare notificarii, astfel incat se impune modificarea plafoanelor obligatiilor fiscale restante, care se vor publica pe pagina de internet www.anaf.ro.
Obligatia de publicare a listei debitorilor care inregistreaza obligatii fiscale restante este prevazuta de art. 162 din Codul de procedura fiscala aprobat prin Legea nr. 207/2015. Cuantumurile de la care obligatiile fiscale restante fac obiectul publicarii pe pagina de internet a ANAF si Procedura de publicare a listelor debitorilor si cuantumul obligatii fiscale restante inregistrate au fost aprobate prin OPANAF”, se mai arata in comunicatul ANAF.

Cuvinte cheie: , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie