Doua persoane trimise in judecata pentru trafic de influenta

 

Pavel Daniela Victorita si Latiu Vasila au fost trimise in judecata in stare de arest la domiciliu de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie pentru trafic de influenta, se arata intr-un comunicat al DNA emis marti, 12 aprilie 2016.

DNA”In perioada 2008-2015, inculpatele Pavel Daniela Victorita si Latiu Vasila, cu intentie, au pretins si primit de la mai multe persoane sume de bani si bunuri, pentru a le ajuta sa se pensioneze medical sau, dupa caz, sa le procure documentele necesare, scop realizat in majoritatea situatiilor.

Cele doua inculpate au reusit acest lucru bazandu-se pe un sistem relational preexistent, pe care-l aveau la nivelul cadrelor medicale cu functii de decizie in comisia de expertiza medicala si recuperarea capacitatii de munca, precum si la nivelul cadrelor medicale emitente ale documentelor medicale necesare revizuirilor anuale a deciziilor medicale.

Actionand in aceasta maniera, inculpata Pavel Daniela Victorita a pretins sume de bani si bunuri in valoare totala de 55.615 lei si a primit bani si bunuri in valoare totala de 46.695 lei.

De asemenea, in aceleasi conditii, inculpata Latiu Vasila a pretins suma totala de 52.000 lei si a primit 45.700 lei”, se arata in rechizitoriul intocmit de procurori.

In cauza s-a dispus instituirea masurii asiguratorii a sechestrului asupra mai multor sume de bani si a unui imobil ce apartin inculpatei Latiu Vasila. De asemenea, procurorii au mai dispus instituirea sechestrului, prin poprirea sumei de 45.847,62 lei aflata in doua conturi pe numele inculpatei Pavel Daniela Victorita.

Dosarul se va judeca la Tribunalul Bucuresti.

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie