Fost procuror in cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Constanta sub control judiciar

 

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Constanta au pus in miscare actiunea penala si au dispus luarea masurii controlului judiciar pe cautiune, pentru o perioada de 60 de zile, respectiv de la data de dna115.04.2016, fata de Balaican Vasile, la data faptei procuror in cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Constanta, pentru savarsirea infractiunii de trafic de influenta, informeaza un comunicat al DNA emis vineri, 15 aprilie 2016.

”In a doua jumatate a anului 2011, inculpatul Balaican Vasile, in calitate de procuror in cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Constanta, a pretins de la o persoana (denuntator in cauza) suma de 5.000 euro.

In schimbul acestei sume de bani, inculpatul a lasat sa se creada ca are influenta asupra magistratilor din cadrul Parchetului Curtii de Apel Constanta, investiti cu solutionarea dosarelor penale in care era cercetat denuntatorul si a promis ca-i va determina pe acestia sa dispuna, fata de acesta din urma, o solutie favorabila.

In acest context, pe durata unui an, la diferite intervale de timp, denuntatorul i-a remis inculpatului Balaican Vasile, in transe, intreaga suma pretinsa de 5.000 euro. Remiterea unei transe in valoare de 200 de euro a fost inregistrata de catre denuntator, audio video, prin mijloace proprii”, se arata in ordonanta de dispunere a controlului judiciar intocmita de procurori.

Pe timpul controlului judiciar, Balaican Vasile trebuie sa respecte urmatoarele obligatii: sa se prezinte la organul de urmarire penala ori de cate ori este chemat, sa informeze de indata organul judiciar cu privire la schimbarea locuintei, sa se prezinte la organul de politie desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere intocmit de organul de politie sau ori de cate ori este chemat, sa nu depaseasca limita teritoriala a judetului Constanta, decat cu incuviintarea prealabila a organelor judiciare, sa nu se apropie si sa nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele mentionate in ordonanta de dispunere a controlului judiciar.

In caz de incalcare cu rea-credinta a obligatiilor, masura controlului judiciar se poate inlocui cu masura arestului la domiciliu sau masura arestarii preventive.

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie