Leonardo D’Urso, cofondator ADR Center: Excelența în mediere înseamnă să aspiri la cele mai înalte standarde și să fii cel mai bun mediator posibil

 

La cea de-a IV-a editie a Galei Excelentei in Mediere, Cluj-Napoca 2016, ne-am bucurat de mesajele transmise de colegi mediatori din toata lumea.
Impreuna cu Adi Gavrila, colegul nostru care traieste medierea, am adresat colegilor nostri mediatori internationali cu experienta invitatia de a ne spune parerea lor despre sensul si importanta excelentei in domeniul medierii.

Prezentarea mesajelor lor in cadrul Galei Excelentei in Mediere a fost un moment deosebit, incarcat de emotie si bucurie. Timpul si atentia acordate de unii dintre cei mai cunoscuti mediatori la nivel mondial, care au vrut astfel sa fie prezenti la Gala Excelentei in Mediere, ne onoreaza si vin sa intareasca importanta evenimentului deja cunoscut la nivel mondial.

Am fost impresionata de firescul cu care au raspuns, de incurajarile si sutinerea de care au dat dovada, de promptitudinea cu care ne-au raspuns.
Vom publica in fiecare zi cate unul dintre mesajele primite.

Azi va prezentam mesajul lui Leonardo D’Urso:

Leonardo D'Urso„Medierea este deopotrivă știință și artă, un bun mediator va înțelege asta și va ști că este necesar să atingă excelența.
Excelența în mediere înseamnă să aspiri la cele mai înalte standarde și să fii cel mai bun mediator posibil. De-a lungul anilor mei de mediator am aflat că cele mai bune căi prin care poți obține excelența sunt: feed-back-ul primit, instruirea, schimbul de experiență și asistarea altor colegi.
Excelența în mediere este importantă deoarece asigură clienților un serviciu de mediere de calitate înaltă și mai mult, garantează că medierea este un instrument de soluționare a disputelor la care se vor întoarce continuu.

Mediation is both a science and an art, a good mediator will understand this and know that it is necessary to achieve excellence. Excellence in mediation is about aspiring to the highest standards and being the very best mediator possible. Throughout my years of being a mediator I have found that the most valuable way to develop excellence is through: receiving feedback, training, exchange of experiences and shadowing other colleagues. Excellence in mediation is important because it ensures that a high quality mediation service is provided to clients and it ensures that mediation is a dispute resolution tool that people will turn to again-and-again.
Leonardo D’Urso – Co-founder and mediator at ADR Center (www.adrcenter.com)

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie