Gala Excelentei in Mediere – un eveniment devenit traditie

 

Faptul ca traim intr-o lume in continua miscare, nu mai este o noutate pentru nimeni. Se intampla din ce in ce mai des sa avem zile in care ne simtim coplesiti pur si simplu. Telefonul suna continuu, probleme peste probleme, conflicte, emotii, negocieri, solutii, termene limita, termene limita depasite, frustrari, nervi de iti vine pur si simplu sa te retragi undeva sa iei o gura de aer proaspat ca sa te poti restarta.

IMG_8438Saptamana trecuta, intr-un astfel de moment imi suna telefonul. Ma uit spre telefon si pentru o secunda ezit sa vad cine suna. Ma razgandesc rapid si … surpriza. Exact gura de aer proaspat de care aveam nevoie. Sunt anuntata ca sunt nominalizata la o categorie cu greutate in cadrul Galei Excelentei in Mediere 2016, ”Categoria Mediatorul anului”.

Surprinderea mea nu era referitoare la nominalizare, pentru ca proiectul ”Promoting Mediation Around the World” a fost un real succes in 2015. Surprinderea mea era legata de faptul ca cineva inca se gandeste sa recompenseze eforturile si incapatanarea unor mediatori de a merge mai departe.

Cu atat mi-a fost surprinderea mai mare gandindu-ma ca din pacate nu am participat la niciuna dintre editiile anterioare acestei gale. Nici macar nu stiam regulamentul de nominalizare sau de premiere. M-am bucurat enorm sa vad ca exista oameni care creaza traditii, care trec obstacole si care nu renunta la visele lor. Una dintre aceste persoane este Anca Stancu, sufletul acestei Gale.

Am spus un DA hotarat. Dupa ce am inchis telefonul, deja imi rezervam biletul de avion catre Cluj. Ajunsa la Transylvania College, locul unde era organizata Gala, am fost placut surprinsa sa vad ca sala era plina de mediatori veniti sa participe la un eveniment al carui scop este sa aduca recunoastere tuturor celor care se implica si incearca prin diferite mijloace sa dezvolte acest domeniu.

Pentru mine a fost o onoare sa ma aflu printre nominalizati. Mai ales ca pe tabela nominalizatilor la categoria ”Mediatorul anului” se regaseau doar 4 nume.

Marturisesc ca inca din 2008, anul in care m-am autorizat in aceasta profesie, am avut cateva persoane, al caror traseu profesional l-am urmarit indeaproape. Mediatori pe care ii stimez si a caror implicare le-o recunosc in totalitate. Una dintre aceste persoane este Adi Constantin Gavrila.

Proiectul ”Promoting Mediation Around the World” este o punte de legatura intre mediatorii din tara si cei din strainatate, astfel incat prin schimbul de experienta dobandit sa putem disemina experienta internationala in practica medierii din tara noastra si in acelasi timp sa facem cunoscute preocuparile si experienta noastra in plan international.

Astfel in 2015, am participat la simpozione si conferinte iin Bruxelles, Istanbul, Londra si Berlin. Absolut la toate aceste evenimente, cand mediatorii de prin toata lumea auzeau ca sunt din Romania, doreau sa imi transmita salutari pentru nimeni altul decat Adi Constantin Gavrila. Felicitari Adi pentru toate demersurile tale. Multumim ca ai pus Romania pe harta medierii internationale. Munca noasta este mult mai usoara datorita eforturilor tale. Felicitari pentru premiul Mediatorul anului.

Si daca tot am ajuns la capitolul multumiri, as dori sa imi exprim deosebitul respect fata de Anca Stancu si intreaga echipa de organizatori ai acestui eveniment. Auzisem de la alti colegi mediatori ca aceasta Gala a Excelentei in Mediere este un eveniment de anvergura. Anul acesta m-am convins si sunt foarte incantata ca am participat.

Se spune ca ”Razboaie sangeroase au fost evitate numai pentru ca anumite minti luminate au stiut sa exploateze si ultima farama de sansa”. Cei ce au reusit sa organizeze atat de bine acest eveniment sunt oamenii pentru care medierea reprezinta mai mult decat o simpla provocare. Sunt oamenii care au reusit sa scoata in evidenta excelenta si latura nobila a acestei profesii.
Felicitari!

Nicoleta Munteanu, mediator

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie