Până când antreprenorii români nu vor căpăta o voce comună şi nu vor avea un nume, cei de la Palatul Victoria nu-i vor băga în seamă

 

Florentin Banu, poate cel mai cunoscut antreprenor din Banat – care acum 15 ani a lansat napolitanele Joe -, spune că în prezent nu mai are importanţă de unde vine capitalul, iar tema capital românesc vs. capital străin este falsă. România are nevoie de capitalul străin pentru a se dezvolta. Capitalul românesc nu are forţă suficientă pentru a ridica economia.

taxe mariOvidiu Şandor, un alt antreprenor român, este de aceeaşi părere, dar spune că statul trebuie să încurajeze formarea şi creşterea antreprenorilor români pentru ca afacerile să rămână în România.

Problema tuturor este că statul, care trăieşte de pe urma taxelor şi impozitelor plătite de companii, nu face nimic pentru a îmbunătăţi mediul economic. Nici din punctul de vedere al infrastructurii, nici al educaţiei, nici din punctul de vedere al legilor.

Antreprenorii se confruntă în viaţa de zi cu zi cu absurdităţi legislative, pentru care nu răspunde nimeni din partea statului. De altfel, antreprenorii nici nu ştiu pe cine să dea vina şi cui să ceară socoteală.

În ultimii doi ani eu am angajat 30 de oameni. Am plătit taxe şi impozite la stat. Ce a făcut statul pentru mine?”, spune Ovidiu Covăsală, de la firma Gilco Prod SRL – prelucrări metalice. Cu 45 de oameni, el a avut în 2015 o cifră de afaceri de 6,6 milioane de lei, iar pe primele trei luni ale anului 2016 a avut afaceri de 3 milioane de lei.

Deşi companiile româneşti angajează peste 2,4 milioane de salariaţi, iar multinaţionalele un milion, poziţia antreprenorilor români este extrem de slabă la nivel naţional şi în discuţiile cu guvernul, indiferent cine este el.

Până când antreprenorii români nu vor căpăta o voce comună şi nu vor avea un nume, cei de la Palatul Victoria nu-i vor băga în seamă, scrie zf.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie