Legea conversiei creditelor contractate in valuta

 

Legea iniţiată de deputatul PSD Ana Birchall care prevede conversia creditelor contractate în valută urmează să intre, astăzi, 26 aprilie 2016, în şedinţa Comisiei Juridice din Camera Deputaţilor, potrivit ordinii de zi publicate pe site-ul Camerei.
birou de creditDepus la începutul anului 2014, proiectul legislativ susţine conversia creditelor luate în franci elveţieni la o valoare determinată ca medie aritmetică a cursurilor medii lunare din luna acordării creditului până la momentul conversiei.
Proiectul de lege a fost aprobat de Senat, Camera Deputaţilor fiind for decizional.
Avocatul Gheorghe Piperea consideră că varianta votată în Senat în 2014 „este foarte dezavantajoasă pentru consumatori”, precizând că varianta corectă este aceea a îngheţării cursului la nivelul celui de la data încheierii contractului, „eventual corectat cu o variaţie de maxim 20%”.
Conversia ar trebui facută fără dobânzi, comisioane şi speze, în moneda în care consumatorul îşi obţine principalele venituri, consideră Piperea, apreciind că, pentru plăţile nedatorate efectuate de consumator în baza unei clauze de schimb valutar abuzive ar urma să se recurgă la acţiuni separate în instanţă, scrie bursa.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie