Piperea: „Cu o singură excepţie notabilă, s-a constatat că băncile au clauze abuzive în contracte”

 

Piperea: „Cu o singură excepţie notabilă, s-a constatat că băncile au clauze abuzive în contracte”
Surse ANPC: „Zilele acestea vom avea rezultatele”
Controlul tematic desfăşurat de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) în sistemul bancar a fost finalizat.
Gheorghe Piperea foto paginadebanciAvocatul Gheroghe Piperea a scris, pe pagina sa de Facebook: „Tema a fost dacă băncile au sau nu au clauze abuzive în contracte. Cu o singură excepţie notabilă, s-a constatat că băncile au clauze abuzive în contracte„.
Surse din cadrul ANPC ne-au spus, însă, că rezultatele obţinute în urma acestui control urmează să fie conturate în aceste zile.
Sursele noastre ne-au precizat: „Într-adevăr, suntem la final cu acest control, însă rezultatele finale ale raportului urmează să le primim zilele acestea. Controlul nu a fost doar pe clauze abuzive, ci şi pe alte aspecte, cum ar fi informarea, practicile comerciale etc.”, mentioneaza bursa.ro
Până acum, ANPC a câştigat, pe fond, câteva astfel de procese cu băncile, cel împotriva OTP Bank fiind câştigat şi în ultimă instanţă. Pe rolul justiţiei există câteva zeci de procese de tip class action, deschise de ANPC în special împotriva băncilor.

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie