Nuclearelectrica şi Romgaz au produs pierderi de 1 miliard de euro statului roman

 

Investitorii amendează lipsa unor strategii îndrăzneţe de expansiune ♦ Preţul acţiunilor a scăzut într-un an cu peste 33% ♦ Nuclearelectrica şi Romgaz au împreună cash şi depozite bancare de 1,1 mld. euro.

romgaz2Într-un an, acţiunile Nuclearelectrica şi Romgaz, companii controlate de statul român, au scă­zut cu 35%, res­pectiv 38%, ceea ce în­seamnă că Ministerul Ener­giei a pier­dut cumulat , cel puţin la ni­vel teoretic, prin de­ţi­nerile pe care le are cir­ca 4,3 mld. lei (un mi­liard de euro).

Mă îndoiesc că vreun manager al acestor companii are în contractul de muncă vreo condiţie în legătură cu evoluţia preţului la acţiune, cum se întâmplă în străinătate”, spune consultantul Rareş Nilaş, fost şef la BT Securities.

Lipsa de strategie investiţională a celor două companii, ilustrată cel mai bine de creşterea poziţiei de cash şi depozite bancare cu sute de milioane de lei, a fost amendată de investitori, care nu văd o reţetă clară de creştere pe termen mediu şi lung la cele două companii, mentioneaza zf.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie