Unde sunt banii?

 

În ultimii patru ani, companiile din energie la care statul este acţionar minoritar sau majoritar au vărsat către bugetul de stat circa 6 miliarde de lei, adică aproape 1,5 mld. euro. Urma banilor este pierdută.

romgaz2Anul trecut a devenit cel mai bun din 2012 în­coa­ce în ceea ce pri­veş­te valoarea divi­den­de­lor văr­sate la buget de com­paniile în care Ministerul Ener­giei este acţionar minoritar sau majo­ri­tar, în to­tal, în perioada analizată, firmele de profil făcând „donaţii“ de 6 miliarde de lei.

Sumele de repartizat sub formă de di­vidende, cuvenite statului prin Minis­terul Energiei, aferente exer­ci­ţiului financiar 2015 se virează în contul de dividende ale Ministerului Econo­mi­ei deschis la Trezorerie“, au declarat reprezentanţii instituţiei care deţine controlul la firme strategice precum Romgaz sau Hidroelectrica, dar care are şi participaţii minoritare la firme precum OMV Petrom.

Cele mai mari dividende au fost plătite anul trecut de Romgaz, cel mai mare producător de gaze din România, care a vărsat la bugetul de stat 728,5 mi­lioane de lei dintr-un profit net de aproape 1,2 miliarde de lei, scrie zf.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie