Fapte de evaziune fiscală care te pot trimite după gratii

 

În legislația în vigoare se regăsesc mai multe infracțiuni care au legătură cu evaziunea fiscală și care sunt pedepsite cu închisoarea. AvocatNet.ro a inventariat în cele ce urmează toate faptele incriminate de Legea evaziunii fiscale ce pot duce la închiderea patronilor și a administratorilor de firme pentru o perioadă de cel puțin 6 luni și, respectiv, cel mult 15 ani.
Evaziune fiscalaLegea nr. 241/2005 este actul normativ care stabilește măsurile de prevenire și combatere a infracțiunilor de evaziune fiscală și a unor infracțiuni aflate în legătură cu acestea.

Potrivit acestui document, cea mai blândă pedeapsă cu închisoarea pentru o faptă de natură infracţională din sfera evaziunii fiscale este cuprinsă între șase luni și cinci ani. Aceasta le poate fi aplicată contribuabililor (prin care se înțelege orice persoană fizică, persoană juridică sau orice altă entitate fără personalitate juridică ce datorează impozite, taxe, contribuții și alte sume bugetului general consolidat) care nu refac, cu intenție sau din culpă, documentele de evidență contabilă distruse.

Cu închisoare de la un an la șase ani se pedepsesc persoanele care refuză în mod nejustificat să prezinte organelor competente documentele legale și bunurile din patromoniu, precum și cele care nu permit autorităților să intre în sediile, incintele sau pe terenurile supuse unor verificări financiare, fiscale ori vamale.
Citeste articolul integral pe avocatnet.ro

Cuvinte cheie: , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie