Livia Stanciu, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, a fost numită de preşedintelui Klaus Iohannis judecător la Curtea Constituţională

 

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat joi decretul privind numirea preşedintelui Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Livia Stanciu, în funcţia de judecător la Curtea Constituţională.
stanciu-liviaPreşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat joi, 9 iunie a.c., decretul privind numirea doamnei Livia Doina Stanciu în funcţia de judecător la Curtea Constituţională pentru un mandat de 9 ani, începând cu data de 13 iulie 2016”, a informat Administraţia Prezidenţială.

Preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), Livia Stanciu, îşi încheie în septembrie cel de-al doilea mandat, neputând fi numită din nou în această funcţie. Ea a fost numită la şefia instanţelor în septembrie 2010 şi apoi în 2013, când a fost singurul candidat pentru această funcţie.

Ea îl înlocuieşte pe Augustin Zegrean, mandatul acestuia de preşedinte al CCR expirând la 10 iunie, moment în care atribuţiile îi vor fi preluate de Valer Dorneanu, care a fost ales marţi preşedinte interimar al Curţii Constituţionale, scrie mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie