Vlad Voiculescu, ministrul Sanatatii a starnit admiratia pacientilor si furia medicilor

 

Afirmaţiile făcute de Vlad Voiculescu, care a vorbit deschis despre corupţia din sistem, dar şi despre numeroasele nereguli peste care dă zi de zi în instituţia pe care o conduce au stârnit furia medicilor şi admiraţia pacienţilor. Aceştia din urmă sunt de părere că şeful de la Sănătate a dat dovadă de curaj.
Vlad VoiculescuRadiografia dură pe care ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a făcut-o sistemului de sănătate la doar o lună de la instalarea în funcţie a stârnit furia medicilor care consideră că tânărul ministru nu are suficientă vechime în sistem ca să compare sistemul de sănătate cu unul de tip feudal, în care tot ce contează este sistemul, nu oamenii.

Dacă trăieşti într-un turn de fildeş vei avea o imagine deficitară a ce se întâmplă în sistem”, susţin doctorii din marile spitale. Practic, declaraţiile ministrului au împărţit specialiştii în două tabere. Dacă o parte dintre medici consideră că Voiculescu a exagerat atunci când a asemănat corupţia din Sănătate cu un cancer şi sistemul, per ansamblu, cu o feudă, reprezentanţii organizaţiilor neguvernamentale sunt de părere că ministrul a dat dovadă de curaj. La rândul lor, pacienţii apreciază reacţia ministrului şi îşi pun speranţele în măsurile pe care acesta le va lua până la finalul mandatului, scrie adevarul.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie