Cont bancar unic pentru sumele de bani sechestrate de la suspecţi în timpul procesului penal

 

Din 2017, sumele de bani sechestrate sau cele obţinute prin valorificare bunurilor de la persoanele cercetate vor fi depuse, pe timpul procesului penal, într-un cont bancar unic, al Agenţiei de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI), a declarat directorul instituţiei, Cornel Călinescu.
baniÎncepând cu anul 2017, Agenţia Naţională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate, aflată în subordinea Ministerului Justiţiei, va putea administra, pe timpul procesului penal, bunurile mobile cu valoare de peste 15.000 de euro, găsite şi sechestrate de la persoanele acuzate de fapte penale, a anunţat directorul instituţiei, Cornel Călinescu, luni, în cadrul unei conferinţei de presă.

Potrivit acestuia, a fost demarată procedura de inventariere a bunurilor mobile sechestrate, aflate în acest moment în România, pentru a fi mai uşor de valorificat, începând cu 2017 când va deveni operaţională Agenţia.

Pentru a putea avea o imagine clară asupra sumelor aflate efectiv la dispoziţia statului român, în vederea confiscării sau reparării prejudiciilor, va fi creat un cont bancar unic unde vor fi depuşi banii, până la decizia definitivă a instanţei, scrie mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie