100 de milioane de lei pentru plata gărzilor suplimentare ale medicilor, din 1 octombrie

 

Guvernul României a decis alocarea a aproximativ o sută de milioane de lei pentru creşterea plăţii gărzillor medicilor, mărirea urmând să intre în vigoare începând cu data de 1 octombrie, fondurile urmând să fie obţinute din administrarea mai eficientă a resurselor, anunţă Ministerul Sănătăţii.
Reprezentanţii sindicatului Federaţia „Solidaritatea Sanitară” susţin că trebuie să analizeze măsura Guvernului privind creşterea plăţii gărzillor medicilor, precizând că anunţul Ministerului Sănătăţii reprezinţă un pas înainte în ceea ce priveşte îndeplinirea cerinţelor medicilor.

urgenta medicalaÎn primul rând trebuie să vedem foarte clar ce cuprinde acest ordin în totalitate. După ce înţelegem foarte clar, trebuie să facem nişte calcule ca să vedem în ce se concretizează asta din punct de vedere financiar, pentru că nu îmi este foarte clar în momentul acesta. Se ocupă juriştii federaţiei să desluşească ce se întâmplă cu sporurile de noapte, cu sporurile de ore suplimentare. Cu alte cuvinte, trebuie să putem să le oferim prima dată membrilor noştri un răspuns cu privire la banii pe care îi vor primi, după care, fiind sindicat, noi nu putem să luăm o decizie fără să îi consultăm pe membri. Ne vom consulta membrii şi vom ieşi cu o poziţie. E un pas înainte, în sensul că am căpătat un răspuns mai clar. În ultima săptămână, din nefericire, comunicarea cu Ministerul a fost cel puţin deficitară şi în ceea ce ne priveşte ne-am dori o întâlnire cu decidenţii, astfel încât să putem discuta aceste lucruri foarte clar, după ce avem, fireşte însă, mandatul membrilor noştri”, a declarat medicul Florin Chirculescu, vicepreşedintele Federaţiei „Solidaritatea Sanitară”, mentioneaza mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie