Romania nu dispune de resursele umane şi instituţionale necesare pentru a valorifica avantajele momentului

 

România ar putea profita de pe urma evenimentelor majore care au „încins“ Europa în ultimele două luni – Brexitul şi scandalul din Turcia – însă nu dispune de resursele umane şi instituţionale necesare pentru a valorifica aceste avantaje. Îi lipsesc infrastructura de care firmele au nevoie şi forţa de muncă pentru a atrage noi investitori şi a accelera economia locală, plus capacitatea de a realiza şi de a implementa proiectele publice, un domeniu rămas mult în urmă. Acestea sunt concluziile speakerilor prezenţi la conferinţa „Provocările României. Ferestrele de oportunitate“, organizată de ZF, împreună cu Rompetrol – KazMunayGas.

Conferinta ZFInvestiţiile în IT şi energie, menţinerea strânsă a legăturii cu Uniunea Euro­peană şi atragerea investitorilor străini sunt elementele-cheie care ar putea contribui la menţinerea trendului ascen­dent pe care se află economia românească de trei ani încoace.

Forţa de muncă nu este destul de pregătită, iar infrastructura e absentă. România e frântă în interior şi izolată de exterior şi riscăm să devenim o ţară marginală din punct de vedere geopolitic. Trebuie ca societatea să exercite presiuni asupra clasei politice pentru a adopta măsuri care generează consens la nivel guvernamental“, a spus Vasile Iuga, senior adviser la PwC România, scrie zf.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie